Tags

8. novembril 2016 esines Tallinna Tehnikakõrgkooli nõukogu saalis Tallinna Ülikooli emeriitprofessor ja sama ülikooli  auliige Mati Hint akadeemilise ettekandega “Kas meil on õigluse riik, õigusriik või JOKK-õiguse riik?” mati-hint

Mati Hint on tundnud muret selle üle, mida peab tegema Eesti humanitaar, kellel on oma arusaamine Eestis toimuvast ning kes samal ajal sugugi ei tahaks valada vett ühiskonna vastuolude veskile. “Vastata sellele küsimusele on raskem kui küsida, sest tegemist on poliitikaga. Teaduses on vastupidi: kõige raskem on esitada õigeid küsimusi. Aga elu ei ole ju teadus, pigem on ta kunst või mustkunst ja olupoliitika,” vastas ta tookord, ligi 10a tagasi endale ise.
(artikkel leiatv <<siin<<)

Enese elu traagiliste ja mõnikord arusaamatute juhtumist analüüsist on tekkinud eesti probleemidesse julge sisse vaatamine. Selgub, et nähtumuste juured on sügavamal ja laiemad, kui esmasel pilgul võib paista.

Ettekande täistekst on leitav <<SIIT<<

Ettekande slaidid >>SIIT<<