Tags

, , ,

Alates 24. veebruarist 2022 elame nii Euroopas kui kogu maailmas uues tegelikkuses. Me pole ise haavatud, meie kodud on alles, me läheme hommikuti tööle ja kooli, õhtul poodi nagu ikka, kuid meie ümber on need, kes sõda näinud, kes nüüd teavad. Muutused, mis see endaga kaasa toob, on veel üsna ähmastena horisondil. Me aimame kuma, mõningaid piirjooni, kuid ei saa seda veel katsuda.

  • Kas see ongi sõda?
  • Kas see ongi kriiside kriis?
  • Kas sellele järgneb veel miski?
  • Miks on nagu on??

Ettekandearutelu

Oleme hooaja viimast avalikku ERK ettekandekogunemist planeerinud mitmel moel, kuid elu tõttab kiiremini kui meie. Seetõttu tuleb see kogunemine lihtne ja ühe mehe vaade küsimustele, mis selleks päevaks tõusetunud ja milledele kas vastused või jälgitavad juhtliinid pakkuda.

Mõtle kaasa

Teie ees on ERK liige, ajaloolane,
politoloog ja poliitik
TOOMAS ALATALU

Ettekandega 13. mail kell 14,
Eesti Kaubandus-Tööstuskoda,
Toom-Kooli 17, Tallinn.

Teretulnud on ettevalmistusega ja kompetentsed huvilised. Nagu ikka, on teie küsimused oodatud erk@roomaklubi.com. Osalemine vaid registreerumisega kas samal aadressil või telefonil 511 70 41 kuni 12. maini. Registreerumisel palun ära näidata oma kuuluvus või tiitel.

Ettekande sissejuhatavad teesid:

  • Vladimir Putini mõttemaailm ehk kontseptsioon sündmustest, mis viisid sõjani – see kõlas selgelt tema teleesinemises 24. veebruaril ja ka 9. mail 2022. Lisaks neile kõnedele tuleks tutvuda veel Putini kõnega Venemaa seaduseandjate nõukogule Tauria pales 27. aprillil 2022, mille esimeses osas ta annab konspektiivse ülevaate oma arusaamast praeguse suure sõjani viinud sündmustest
  • Kasulik on eelnevalt suuta ette kujutada ka Ukraina denatsifitseerimist, mis on programm aastakümneteks. T. Alatalu selgitab seda 1945-55 toimunu baasil, millest ilmselt samuti vähe kui üldse midagi teatakse. Selles Euromaidan pressi tekstis on ka viide lingile Timofei Sergeytsevi 4. Aprillil 2022 RIA Novosti ilmunud artiklile deukrainiseerimisest
  • Ettekannet toetavad illustreerivad kuvad, mida jagame vaid osalejatele. Ettekannet ei lindistata – kes on kohal, see kuuleb.

Peale ettekannet ja arutelu jätkub Eesti Rooma Klubi aastakoosolek vaid Klubi liikmetele.